Stella Collagen Beauty

GLUTEN ve ŞEKER İÇERMEZ

Hydrolyzed Collagen, Hyaluronic Acid, Alpha Lipoic Acid, Glutathione, Biotin,
Coenzyme Q10, Selenium, Zinc, Vitamin C – B3 – E – B5 – B6 – D3 and B12
İçeren Takviye Edici Gıda

Tavsiye edilen günlük alım dozunu aşmayın.
Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçmez.

Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayın.
11 yaş ve üzeri yetişkinler için, günde 1 saşenin 150 ml (1 bardak) suda karıştırılarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Stella Collagen Beauty Bileşenleri

Bileşenler
Günlük Kullanım
Dozu Miktarı / 1 Saşe
Hidrolize Kolajen ( Tip I ve Tip III )
Vitamin C
Hyaluronik Asit
Vitamin B3
Hidrolize Kolajen ( Tip II )
Alfa Lipoik Asit
Glutatyon
Çinko
Vitamin E
Koenzim Q10
Vitamin B5
Vitamin B6
Biotin
Selenyum
Vitamin D3
Vitamin B12
9990 mg
300 mg
100 mg
12 mg NE
10 mg
10 mg
10 mg
10 mg
5 mg α-TE
5 mg
4 mg
2 mg
2500 μg
55 μg
10 μg (400 IU)
4 μg
Amino Asidler
Per 100gr
Alanine
Aspartic Acid
Glycine
Histidine
Hydroxylysine
Hydroxyproline
Isoleucine
L-Arginine
Leucine
L-Glutamic Acid
Lysine
Methionine
Phenylalanine
Proline
Serine
Threonine
Tyrosine
Valine
8,82 gr.
4,10 gr.
23,72 gr.
0,80 gr.
1,14 gr.
12,30 gr.
1,40 gr.
7,38 gr.
2,70 gr.
10,60 gr.
3,34 gr.
0,89 gr.
1,46 gr.
14,20 gr.
3,10 gr.
1,70 gr.
0,20 gr.
2,15 gr.

Kolajen Tip I

Muhtemelen vücutta en bol bulunanıdır. Deri, kemik, tendon, kan damarları, kıkırdak lifleri, bağ dokusu ve diş yapısına katkıda bulunan kolajen türüdür. Tip 3 ile birlikte cilt ve tırnak sağlığının önemli bir bileşenidir.

Kolajen Tip II

Vücuttaki protein liflerinde bulunan kolajen türüdür, dokuların elastikiyetini korumada önemli rol oynar. Kolajen tip 2, elastik kıkırdak, eklem yastığı ve gözlerde bulunur.

Kolajen Tip III

Kolajen tip 1 ile yakından ilişkilidir ve esas olarak cilt, mide, kaslar ve kan damarlarının astarında bulunur.

Hyaluronik Asit

İnsan vücudundaki görevi daha çok gelişim, iyileştirme ve bakım üzerine kuruludur. Dokularda bulunduğu için cildin esnekliğini korumakta, stabil bir durumda tutma ve kolajen liflerinin oluşumunda bakım görevi üstlenir; çünkü bu liflerin eksikliği binaen cildin esnekliğine olumsuz etki eder. Sperm asiti olarak da bilinir. Spermin yumurtaya tutunmasını sağlar. Zaten hyal uronic asit adını da buradan alır. Hyalüronik asit, tıpta dejeneratif eklem hastalığının (osteoartrit) tedavisinde kullanılır, hastalığın yol açtığı şiddetli eklem ağrılarının tedavisinde indikasyon olarak belirlenmiştir. (Kaynak: Wikipedia)

C Vitamini

C vitamini veya askorbik asit, suda çözünebilen ve birçok görevi olan vitamindir. Bazı hayvanlar ve bitkiler kendi C vitaminlerini glukozdan üretebilir. İnsanlar ise, C vitamini üretemediklerinden bu gereksinmelerini besinlerden almak zorundadırlar. C vitamini (askorbik asid), insan için zorunlu bir besindir. C vitamininin vücudun birçok dokusuna sağlamlığını veren kolajenin üretiminden alyuvarların işlemesine kadar çok sayıda görevi vardır. Beslenme rejiminde askorbatın eksikliği iskorbüt hastalığına yol açar. Bu hastalık, halsizlik, kolayca kanayan diş etleri, ciltte morluklara neden olan deri altında küçük kanamalar, saçların kıvrılması, hiperkeratosis, eklem ağrısı, nefes darlığı ve letarji (uyuşukluk) şeklinde kendini gösterir. C vitamini eksikliğinin önemli bir erken belirtisi de bitkinliktir. (Kaynak: Wikipedia)

D Vitamini

D vitamini, kalsiferol olarak da bilinir. Yağda çözünebilen vitaminlerden biridir. Kalsiyum ve fosforun sindirim yollarında kullanımı ve emilimi ile özellikle çocuklarda büyüme için gereklidir. Kas zayıflığına karşı vücudu korur, kalp atışının düzenlenmesinde etkilidir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir; tiroit fonksiyonları ve normal kan pıhtılaşması için gereklidir. D vitamini sindirim sisteminde kalsiyum emilimini artırır ve kemiklerde kalsiyum birikimine yardım eder. D vitamini kalsiyum emilimini ve kalsiyumun aktif taşınmasını hızlandırarak artırır. Özellikle bağırsak dokularındaki epitel hücrelerde kalsiyum emilimine yardım eden, kalsiyum-bağlayıcı proteinlerin oluşumunu artırır. Vücuda besinler yoluyla Provitamin-D şeklinde alınır. Güneş ışınlarının etkisiyle deride D vitaminine dönüşür. Bu vitamin, kalsiyum ve fosforun bağırsakta emilimi ve vücutta kullanımı için gereklidir. Kuvvetli kemik ve dişler, bu vitaminin kalsiyumu buralara yerleştirmesiyle olur. (Kaynak: Wikipedia)

E Vitamini

E vitamini, yağda çözünen önemli bir antioksidandır ve özellikle hücre zarları ve lipoproteinlerde önemli antioksidan işlevler görmektedir. E vitamini sinir sisteminin, kasların, hipofiz ve sürrenaller gibi endokrin bezlerin ve üreme organlarının fonksiyonları için önemlidir. E vitamini, biyolojik bir antioksidan olup, atardamar hastalıklarının ve kanserin önlenmesi için gereklidir. Yüksek kan basıncını azaltır, kataraktı önler, atletik performansı geliştirir, bacaklardaki krampları açar, kılcal damar duvarlarını güçlendirirken sağlıklı sinirler ve kaslar oluşturur. Ayrıca sağlıklı bir deri ve cilt için gereklidir; yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarını önlemede etkilidir. E vitamini şeker hastalığındaki dejeneratif değişiklikleri önlemek, devamlı düşükleri tedavi etmek, sporcuları kuvvetlendirmek, erkek kısırlığını düzeltmek, prostat büyümelerini kontrol altında tutmak, katarakt meydana gelmesini önlemek, bazı deri hastalıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. (Kaynak: Wikipedia)

B3 Vitamini

Niyasin, Nikotinik asit veya B 3  vitamini suda çözünür bir vitamindir. Hücrelerde enerji metabolizması, nükleik asit, protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasında gereksinim duyulan zorunlu bir vitamindir. Niyasin (B 3 ) kan dolaşımını düzenler, sağlıklı bir deri sağlar ve santral sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Beyin ve hafızanın ileri fonksiyonlarını denetlemesinden dolayı şizofreni ve diğer zihinsel hastalıklarda tedavi edici rol oynar. Son olarak yeterli B 3 düzeyleri insülin ile östrojen, projesteron ve testosteron gibi cinsiyet hormonlarının sentezi için hayati rol oynamaktadır. (Kaynak: Wikipedia)

B5 Vitamini

Pantotenik asit (vitamin B 5 ) Vücutta depolanamayan ve suda eriyen bir vitamindir. Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması için gereklidir. Eksikliğinde deride yaralar, saç dökülmesi, sinir sistemi bozuklukları gibi belirtiler görülebilir. (Kaynak: Wikipedia)

B6 Vitamini

Piridoksin, bir diğer adıyla B 6  vitamini, her şeyden önce protein metabolizmalarında yaklaşık 60 enzime koenzimdir. Bu da onu yaşamsal açıdan önemli kılar. Amino asit dönüşümlerinde, nükleik asit sentezinde, ve amino asitlerin ince bağırsaktan kana emiliminde görev alır. Asetilkolin, GABA, serotonin gibi nörotransmitterler için gereklidir. Vücudun B12 emilimine pozitif etki eder. Ayrıca, magnezyum ve çinko gibi birçok mineralin vücut içindeki işlevlerine de pozitif etki eder. Hemoglobin sentezinde ve triptofan metabolizmasında görevlidir. Görüldüğü gibi piridoksin vücudun birçok önemli reaksiyonları için "şart"tır. Özellikle hormonal denge ve nörolojik yapıya olan katkısı küçümsenemez. (Kaynak: Wikipedia)

B12 Vitamini

B 12  vitamini veya kobalamin suda çözünen ve metabolik süreçlerde kullanılan bir vitamindir. B12 vitamini bir hidrojen alıcısı olarak koenzim görevi yapar ve çeşitli metabolizma faaliyetlerini yürütür. En önemli işlevlerinden biri gen kopyalanmasında koenzim olarak görev yapmasıdır. Ayrıca protein sentezi, aneminin önlenmesi, karbonhidrat ve yağ metabolizması için de gereklidir. (Kaynak: Wikipedia)

Biyotin (B7 Vitamini)

Biyotin, literatürde, H vitamini veya B 7  vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla "güzellik vitamini" adıyla çıkan bir vitamindir. Yağ, protein ve karbonhidrat metabolizmalarında koenzimdir. Aynı zamanda hücre gelişimine katkıda bulunur, kanın şeker seviyesini ortalama düzeyde tutmaya yardımcı olur. Özellikle kemik iliği için çok önemli bir fonksiyonu olmasının yanı sıra sağlıklı sinir dokuları için de gereklidir. Biyotinin son zamanlarda "güzellik vitamini" olarak anılmasının en büyük sebebi saçlara ve tırnaklara olan pozitif etkisidir. Bugün bu özelliği yüzünden, biyotin birçok kozmetik ürününde bulunmaktadır. (Kaynak: Wikipedia)

Çinko (Zinc)

Çinko, insan sağlığı için çok faydalı bir mineraldir. Metabolizma, sindirim ve sinir sistemini yöneten 300’den fazla enzimini etkiler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cilt sağlığı, DNA sentezi ve protein üretimi için gereklidir. Çinko eksikliği boy kısalığı, tat ve koku alma duyularında sorunlar oluşmasına neden olur. İnsan vücudu çinkoyu depolayamadığı için ihtiyaç duyulan miktarın düzenli olarak alınması gerekir. Çinko seviyesinin korunması için erişkinlerin günde ortalama 8 ila 11 mg arasında alması gerekir. (Kaynak: medikalakademi.com.tr)

Selenyum

Selenyum, bağışıklık sisteminin, DNA fonksiyonlarının ve tiroid bezinin sağlıklı işlemesi için gerekli olan çok önemli bir mineraldir. Vücut metabolizmasında bir antioksidan olarak hareket ederek erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur. Kalp sağlığı, üreme, zihinsel sağlık, enfeksiyon ve iltihapla mücadele gibi süreçlerde yer alır. Saç ve tırnak sağlığında aktif bir mineral olan selenyum E vitaminiyle birlikte hareket edebilir veya bu vitaminin yerine geçebilir. Selenyum eksikliği bağışıklık sistemini zayıflatarak kanser gibi kronik hastalıkların gelişimine yol açabilir. (Kaynak: medikalakademi.com.tr)

Glutatyon

Glutatyon ya da GSH, hücreleri serbest radikaller, peroksitler ve ağır metaller gibi reaktif oksijen türlerinin toksik etkilerinden koruyan bir antioksidandır. Glutatyon, mitokondrilerin sağlıklı bir şekilde çalışması için gereklidir ve diğer hücrelere glutamin desteği sunar. Kaslarda yıkımı engelleyici etkisi vardır. Bu yüzden kas onarımı ve kas ağrılarının azaltılmasında dışarıdan takviye olarak alınabilir. Özellikle sporcular tarafından tercih edilmektedir. (Kaynak: Wikipedia)

Koenzim Q10

Koenzim Q10, vücudun doğal olarak ürettiği, vitamin benzeri faydalı bir bileşiktir. Hücrelerin büyümesi, hasardan korunması ve enerji üretiminde kullanılır. Ancak yaşlandıkça üretimi azaldığı için ek takviye olarak alınması önerilmektedir. Antioksidan olarak da işlev görür ve bağışıklık sistemini korur. Ayrıca cilt hasarına, beyin ve akciğer hastalıklarına yol açan oksidatif stresi azaltır. Kalp hastalıkları, kanser, diyabet, Alzheimer ve hipertansiyon, gibi birçok hastalığı gelişmesini önler. (Kaynak: medikalakademi.com.tr)

Alfa Lipoik Asit (ALA)

Alfa Lipoik Asit bir antioksidandır. Antioksidanlar, hücrelerin doğal bozulmasını önleyen besin maddeleridir. Alfa Lipoik Asidin Faydaları; Normal tiroid hormon seviyelerini teşvik eder. Sağlıklı sinirleri ve kalp sağlığını destekler. Kasları egzersize bağlı stresten korur. Karaciğeri destekler. Beyin, hafıza gelişi, cilt üzerinde etkisi büyüktür. Kan şekeri seviyelerini korur ve vücut ağırlığını dengeler. (Kaynak: probiyotix.com)